Looijen Webdesign wil vooral particulieren, starters en kleine bedrijven helpen om succesvol te zijn op het internet, te groeien en meer naamsbekendheid te krijgen.

Hoe het begon

Als kleine jongen vond Jacco Looijen websites al razend interessant. Zijn eerste ‘website’ maakte hij al toen hij nog geen 10 jaar oud was. “Ik had nog nooit gehoord van programmeertalen en wist niet hoe een website gemaakt werd”. Daarom maakte Jacco zijn eerste website in Microsoft Word: met hyperlinks die doorverwezen naar andere Word-documenten.

Op de middelbare school kwam Jacco echt in aanraking met het bouwen van websites: “In 2006 kreeg ik een opdracht van school. Ik moest voor het vak Informatica een website bouwen.” Jacco vertelde dit thuis en daarop gaf zijn oom aan dat hij wel een website voor zijn bedrijf wilde hebben. Dit leek Jacco een goed idee, want zo kon hij van de geleerde stof meteen nuttig gebruik maken.

De website werd een succes en Jacco kreeg de smaak te pakken. Hij bouwde daarna nog een aantal websites, waarvan een aantal nog altijd online staat. Een overzicht van deze websites is te zien in het portfolio.

Omdat er steeds meer aanvragen voor websites bijkwamen, besloot hij een bedrijfje te starten: Looijen Webdesign. “Eerst hielpen we alleen bij het ontwerpen en bouwen van websites. In de loop van de tijd kwamen er ook andere vragen, bijvoorbeeld of we een logo wilden ontwerpen. Intussen zijn we uitgegroeid tot een marketingbedrijf waar je ook andere marketingproducten kunt bestellen.”